Σούπα κινέζικη

Υλικά
  • 5 φλιτζ. ζωμός κοτόπουλου
  • 100 γρ. καλαμπόκι
  • 1 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
  • 2 κουτ. σούπας Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 κύβος λαχανικών
  • ½ φλιτζ. νερό
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 1 κούπα βρασμένο κοτόπουλο σε κομματάκια
Εκτέλεση

 

Βράζουμε το καλαμπόκι στον ζωμό κοτόπουλου. Προσθέτουμε αλάτι, τον κύβο λαχανικών και τη σάλτσα σόγιας. Διαλύουμε το Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ σε ½ φλιτζ. τσαγιού νερό. Μόλις βράσει το καλαμπόκι προσθέτουμε το διαλυμένο Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ ανακατεύοντας.
Χτυπάμε το ασπράδι αυγού και το προσθέτουμε στη σούπα που βράζει. Αφήνουμε να βράσει λίγο ακόμη.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο σε κομματάκια, αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις και σερβίρουμε όσο η σούπα είναι ζεστή.

Μικρό μυστικό
Μπορούμε να γαρνίρουμε τη σούπα, αφού τη σερβίρουμε, με τριμμένο καρότο και να τη συνοδεύσουμε με κριτσινάκια σουσαμιού ή με φρυγανισμένες λεπτές φέτες ψωμιού, κομμένες σε τρίγωνα.

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους