Σουφλέ πράσου

Καθαρίζετε, πλένετε, ψιλοκόβετε το πράσο και το σοτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτετε 100 ml (1/2 φλιτζάνι τσαγιού) νερό και το αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να τελειώσει το νερό. Παρασκευάζετε τον Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες παρασκευής και προσθέστε το ζαμπόν ψιλοκομμένο, το σοταρισμένο πράσο και τα αυγά. Ανακατεύετε πολύ καλά το μίγμα. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε λίγο ένα ταψί ή μέτριο πυρέξ, αδειάζετε το μίγμα, πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί και ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

  • 800 γρ. καθαρισμένο πράσο (περίπου 1200 γρ. πράσο ακαθάριστο)
  • ελαιόλαδο 600ml (3 φλιτζ. τσαγιού)
  • νερό
  • 1 φάκελος Πουρές Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ
  • 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 150 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) τυρί ρεγγάτο τριμμένο
  • 150 γρ. ζαμπόν
  • 4 αυγά
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους