Ντολμαδάκια με αμπελόφυλλα

Ζυμώνετε όλα τα υλικά μαζί και προσθέτετε 3/4 της κούπας νερό. Τα αφήνετε μισή ώρα στο ψυγείο. Ζεματάτε τα φύλλα και τα στραγγίζετε καλά. Τα χαλασμένα φύλλα τα βάζετε στον πάτο της κατσαρόλας. Τυλίγετε τα ντολμαδάκια και τα βάζετε το ένα δίπλα στο άλλο σε σειρές. Όταν τελειώσετε το τύλιγμα, ρίχνετε στην κατσαρόλα δύο κούπες νερό, 100 γραμμάρια βούτυρο και τα βράζετε σε μέτρια φωτιά για μιάμιση περίπου ώρα. Όταν τελειώσει το βράσιμο, παίρνετε προσεκτικά το ζουμί σε ξεχωριστό κατσαρολάκι.

Αυγολέμονο αλά κρέμ:
Σε 500 ml(2½ φλιτζάνια τσαγιού) από τον ζωμό φαγητού, διαλύετε το Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ (αν δεν επαρκεί ο ζωμός, συμπληρώνετε με νερό). Βάζετε το κατσαρολάκι στη φωτιά και, πριν βράσει, προσθέτετε τους κρόκους των αυγών και τον χυμό από 1 λεμόνι. Αφήνετε τη σάλτσα να βράσει, σε χαμηλή φωτιά, για 1-2 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.

Περιχύνετε με αυτή τη σάλτσα τα ντολμαδάκια και σερβίρετε.
 

Μικρό Μυστικό
Όταν μαγειρεύετε τα ντολμαδάκια μόνο με ρύζι δοκιμάστε να βάλετε ξινά κορόμηλα και άγουρο σταφύλι αντί για χυμό λεμονιού. Τα ντολμαδάκια θα πάρουν μια υπέροχη γεύση.

  • 1 κιλό κιμάς
  • 2/3 κούπας τσαγιού ρύζι γλασέ
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2¾ κούπας νερό
  • αλάτι, πιπέρι
  • αμπελόφυλλα
  • 100 γρ. βούτυρο

Για τη σάλτσα:

  • 2 κουτ. σούπας Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 2 λεμόνια
Βαθμός δυσκολίας: 4/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους