Κρεατοπιτάκια

Βράζετε το κρέας µαζί µε το κρεµµύδι, το καρότο, το πράσο, τα φύλλα δάφνης, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο. Όταν βράσει, το αφήνετε να κρυώσει και το κόβετε σε μικρά κομμάτια.
Ζυµώνετε στο χέρι τη Φαρίνα Κόκκινη ΓΙΩΤΗΣ, το βούτυρο, τα 2 αυγά µαζί µε 1/4 φλιτζάνι τσαγιού γάλα και τη Νωπή Μαγιά ΓΙΩΤΗΣ και αφήνετε τη ζύµη σε ζεστό µέρος µέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Όταν φουσκώσει, πλάθετε ένα µπαστούνι και το κόβετε σε 32 ίσα µέρη.
Σε µια κατσαρόλα βάζετε 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζωµό κρέατος, 1/2 φλιτζάνι τσαγιού γάλα, 1 αυγό και το Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ. Βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά και µόλις πάρουν βράση, προσθέτετε το κρέας µε τα λαχανικά, τη φέτα και τη γραβιέρα και ανακατεύετε. Κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε τη γέµιση να κρυώσει.
Ανοίγετε τα πιτάκια µε λίγο αλεύρι σε στρογγυλό σχήµα, τα αλείφετε µε λίγο αυγό και µοιράζετε τη γέµιση.
Κλείνετε τα πιτάκια σε πουγκάκια, τα αλείφετε µε αυγό και τα ψήνετε στους 150°C για 30 λεπτά.

  • 600 γρ. αρνί
  • 1 µέτριο κρεµµύδι
  • 1 πράσο
  • 1 καρότο
  • 3 φύλλα δάφνης
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • 1 Φαρίνα Κόκκινη ΓΙΩΤΗΣ
  • 250 γρ. βούτυρο ή µαργαρίνη
  • 6 αυγά
  • 150 ml (3/4 φλιτζ. τσαγιού)
  • γάλα
  • 25 γρ. (1 κύβος) Νωπή
  • Μαγιά ΓΙΩΤΗΣ
  • 30 γρ. Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ
  • 150 γρ. φέτα
  • 150 γρ. γραβιέρα τριµµένη
Βαθμός δυσκολίας: 5/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους