Αγκιναρόπιτα

Διαλύετε τη Νωπή Μαγιά ΓΙΩΤΗΣ σε 1 φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό και προσθέτετε όλα τα υλικά για τη ζύµη.
Ζυµώνετε και αφήνετε τη ζύµη να ξεκουραστεί σε ζεστό µέρος για µία ώρα περίπου.
Τη χωρίζετε σε 2 µέρη και ανοίγετε 2 τετράγωνα φύλλα.
Αλείφετε ένα µεγάλο ταψί µε ελαιόλαδο και απλώνετε το ένα φύλλο.
Βράζετε σε νερό µε λίγο λεµόνι τις αγκινάρες µέχρι να µαλακώσουν. Τις στραγγίζετε και αφού κρυώσουν τις κόβετε σε κύβους.
Κόβετε τα σκόρδα, όλα τα κρεµµύδια και τα καρότα σε κοµµατάκια και τα τσιγαρίζετε µε το ελαιόλαδο. Στο τέλος, προσθέτετε τις αγκινάρες, λίγο θυµάρι, ρίγανη, άνηθο, δυόσµο, µάραθο και ανακατεύετε καλά.
Σε ένα µπολ βάζετε τη φέτα, το κασέρι, τα αυγά, το µίγµα µε τις αγκινάρες και τα ανακατεύετε καλά.
Αδειάζετε το µίγµα πάνω από το φύλλο. Σκεπάζετε µε το άλλο φύλλο,
αλείφετε µε ένα αυγό και ψήνετε σε προθερµασµένο φούρνο στους 200°C (με αέρα) για 45 λεπτά.

Για τη ζύµη:

  • 550 γρ. (4 ½ φλιτζ. τσαγιού)
  • Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 αυγό
  • 20 γρ. (3 κουτ. σούπας) ξύδι
  • 5 γρ. (1 κουτ. γλυκού) Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
  • 150 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού)
  • βούτυρο ή µαργαρίνη
  • 8 γρ. Νωπή Μαγιά ΓΙΩΤΗΣ

Για τη γέµιση:

  • 1 κιλό αγκινάρες κατεψυγµένες
  • 200 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
  • 250 γρ. κρεµµύδια φρέσκα
  • 250 γρ. (3 µέτρια) κρεµµύδια ξερά
  • 250 γρ. (6-7 τεµάχια) καρότα
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 400 γρ. φέτα
  • 200 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού)
  • κασέρι τριµµένο
  • 4 αυγά
  • Θυµάρι, δυόσµος, ρίγανη, άνηθος, µάραθος
  • Αλάτι, πιπέρι
Βαθμός δυσκολίας: 4/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους