Cookies ζάχαρης

Υλικά
  • 120 γρ. (1/2 .φλιτζ.τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 200 γρ. (1 φλιτζ..τσαγιού) ζάχαρη
  • 100 γρ. (1/2 φλ.τσαγιού) Ακατέργαστη Ζάχαρη FYTRO
  • 1 αυγό
  • 2 κουτ. γλυκού Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
  • 200 γρ. (1 ½ φλιτζ.τσαγιού) Αλεύρι για 'Ολες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • Λίγη βανίλια
  • Λίγο αλάτι
  • Ξύσμα μισού πορτοκαλιού
Εκτέλεση

Βάζετε στο μπολ του μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και τα χτυπάτε μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτετε το αυγό και συνεχίζετε το χτύπημα για ένα λεπτό.
Ανακατεύετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις, το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ, το αλάτι , τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού και τα προσθέτετε στο μπώλ του μίξερ.
Συνεχίζετε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα για ένα λεπτό.
Σκεπάζετε το μείγμα με πλαστική μεμβράνη και το αφήνετε στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου.
Κάνετε με το ζυμάρι ένα ρολό, κόβετε φέτες πάχους 4 εκατοστών, τις τοποθετείτε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί και ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά.

Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους