Mousse φράουλας και σάλτσα από σιρόπι μέντας

Βάζετε τα φύλλα ζελατίνης σε λίγο κρύο νερό για 15 λεπτά να μαλακώσουν.
Πολτοποιείτε τις φράουλες και ανακατεύετε τον πουρέ με το τυρί κρέμα , τη μαύρη ζάχαρη και το χυμό από το lime.
Ζεσταίνετε το ποτό φραγκοστάφυλλο και προσθέτετε τις ζελατίνες αφού τις στραγγίξετε. Ανακατεύετε μέχρι να διαλυθούν.
Προσθέτετε τη ζελατίνη στο μείγμα του πουρέ, μοιράζετε το μείγμα σε ατομικά 5-6 ατομικά φορμάκια και τα βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε μισό φλιτζάνι τσαγιού νερό και τη ζάχαρη και τα βάζετε στη φωτιά να βράσουν. Κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε τη βανίλια, το γιαούρτι και τα φύλλα μέντας ψιλοκομμένα.
Ξεφορμάρετε τη Μους φράουλα και σερβίρετε με τη σάλτσα.

  • 200 γρ. φράουλες
  • 70 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) Μαύρη Ζάχαρη FYTRO
  • 200 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 50 γρ. (2 κουτ. σούπας) γιαούρτι
  • 4 φύλλα Ζελατίνη ΓΙΩΤΗΣ
  • 10 φύλλα μέντας
  • 200 γρ.(1 φλιτζ. τσαγιού) τυρί κρέμα
  • 40 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) ποτό φραγκοστάφυλλο
  • Λίγη βανίλια
  • 1 lime
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους