Σταφιδόψωμο

Βάζετε τις σταφίδες σε ένα φλιτζ. τσαγιού νερό για να φουσκώσουν.
Βάζετε στο μπώλ του μίξερ το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, το λάδι και το μέλι.
Σε ένα φλιτζάνι τσαγιού νερό διαλύετε τη νωπή μαγιά, προσθέτετε τη μισή ποσότητα του νερού στο μπώλ του μίξερ και ζυμώνετε σε σιγανή ταχύτητα. Προσθέτετε σιγά σιγά και το υπόλοιπο νερό και συνεχίζετε το ζύμωμα για ένα λεπτό στη δυνατή ταχύτητα.
Σουρώνετε τη σταφίδα και την προσθέτετε στο ζυμάρι.
Αφήνετε το μίγμα να ξεκουραστεί για μισή ώρα περίπου.
Κόβετε μικρά φρατζολάκια και ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα περίπου.

  • 500 γρ.(4 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 60 γρ.(1/4 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 40 γρ.(1/4 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
  • 50 γρ. (2 κύβους) Νωπή Μαγιά ΓΙΩΤΗΣ
  • 25 γρ. (2 κουτ. σούπας) μέλι
  • 160 γρ. (1 φλ. τσαγιού) σταφίδες ξανθές
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 5 γρ. (1 κουτ. γλυκού) αλάτι
Βαθμός δυσκολίας: 4/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους