Εκμέκ

Βάζετε το μισό κανταΐφι σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ (24x32 εκατοστά).
Ανακατεύετε τη φρυγανιά, τα καρύδια και την καννέλα και τα απλώνετε πάνω από το φύλλο.
Σκεπάζετε με το υπόλοιπο κανταΐφι, ραντίζετε με το βούτυρο γάλακτος που έχετε από πριν λιώσει και ψήνετε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο για 30-45 λεπτά.
Βάζετε σε κατσαρολάκι 5 φλιτζάνια τσαγιού γάλα, διαλύετε το κορν φλάουρ, προσθέτετε τη  ζάχαρη, τα αυγά, το βούτυρο και τη βανίλια και το βάζετε στη φωτιά. Ανακατεύετε μέχρι να πήξει η κρέμα.
Κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει καλά η κρέμα.
Στο μπολ του μίξερ, βάζετε το υπόλοιπο γάλα και το περιεχόμενο του φακέλου Garni και χτυπάτε για 5 λεπτά.
Προσθέτετε την κρύα κρέμα και χτυπάτε για 1 λεπτό μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές.
Απλώνετε την κρέμα πάνω από το μίγμα κανταΐφι, πασπαλίζετε με λίγη καννέλα και βάζετε το εκμέκ στο ψυγείο να παγώσει.

  • 1 πακέτο κανταΐφι
  • 60 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) τριμμένη φρυγανιά
  • 200 γρ. (1½  φλιτζ. τσαγιού) κομματάκια καρύδι
  • 1/2 κουτ. σούπας καννέλα
  • 300 γρ. (1½  φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο γάλακτος
  • 1200 ml (6 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 100 γρ. (1  φλιτζ. τσαγιού) Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ
  • 200 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 20 γρ. (4 κουτ. σούπας) κονιάκ
  • Λίγη βανίλια
  • 1 φάκελος Garni με Γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους