Γλύκισμα με καραμελωμένους ξηρούς καρπούς

Υλικά
  • 100 γρ. αμύγδαλα σε κομματάκια
  •  2 κουτ. σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 3 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 φάκελος Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Μιλφέιγ ΓΙΩΤΗΣ
  • 600 ml γάλα
  • 200 γρ. μπισκότα σαβαγιάρ
  • Λίγο γάλα με λίγο κονιάκ
Εκτέλεση

Καβουρντίζετε τα αμύγδαλα με το βούτυρο ή τη μαργαρίνη. Προσθέτετε τη ζάχαρη και τα ανακατεύετε στη φωτιά μέχρι να καραμελώσουν. Ετοιμάζετε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση  Μιλφέιγ  σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία και προσθέτετε τα μισά αμύγδαλα, ενώ τα υπόλοιπα τα κρατάτε για να γαρνίρετε την επιφάνεια του γλυκίσματος.
Σε μια φόρμα με σούστα Νο 18-20 ή σε μια στενόμακρη πιατέλα, τοποθετείτε μια στρώση μπισκότα σαβαγιάρ (περίπου 100 γραμμάρια) και τα ραντίζετε με το γάλα και το κονιάκ. Απλώνετε τη μισή κρέμα. Τοποθετείτε πάλι μια στρώση ραντισμένα μπισκότα σαβαγιάρ (100 γραμμάρια) και την υπόλοιπη κρέμα. Γαρνίρετε με τα καραμελωμένα αμύγδαλα που έχετε κρατήσει.

Βαθμός δυσκολίας: 4/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους