Γλύκισμα με καραμελωμένους ξηρούς καρπούς

Καβουρντίζετε 100 γραμμάρια αμύγδαλα σε κομματάκια με 2 κουταλιές σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη. Προσθέτετε 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη και τα ανακατεύετε στη φωτιά μέχρι να καραμελώσουν. Ετοιμάζετε την κρέμα σύμφωνα με τη βασική συνταγή και προσθέτετε τα μισά αμύγδαλα, ενώ τα υπόλοιπα τα κρατάτε για να γαρνίρετε την επιφάνεια του γλυκίσματος. Σε μια φόρμα με σούστα Νο 18-20 ή σε μια στενόμακρη πιατέλα, τοποθετείτε μια στρώση μπισκότα σαβαγιάρ (περίπου 100 γραμμάρια) και τα ραντίζετε με λίγο γάλα στο οποίο έχετε προσθέσει λίγο κονιάκ. Απλώνετε τη μισή κρέμα. Τοποθετείτε πάλι μια στρώση ραντισμένα μπισκότα σαβαγιάρ (100 γραμμάρια) και την υπόλοιπη κρέμα. Γαρνίρετε με τα καραμελωμένα αμύγδαλα που έχετε κρατήσει.

Βαθμός δυσκολίας: 4/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους