Τάρτα φρούτων

Βάζετε στο μπολ του μίξερ το βούτυρο και την άχνη και χτυπάτε μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε ένα-ένα τα αυγά και μετά τη βανίλια, το αλεύρι και το μπέικιν και συνεχίζετε το χτύπημα για ένα λεπτό.
Τοποθετείτε τη ζύμη στο ψυγείο να παγώσει και μετά την ανοίγετε και την απλώνετε σε μία φόρμα με σούστα, διαμέτρου 22-24 εκατοστών, καλύπτοντας και τα πλαϊνά της φόρμας.
Βάζετε τη φόρμα στο ψυγείο να παγώσει ξανά η ζύμη, την τρυπάτε με ένα πιρούνι και μετά την ψήνετε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου.
Ετοιμάζετε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου, χρησιμοποιώντας 1½ φλιτζάνι τσαγιού γάλα. Προσθέτετε το ποτό και την απλώνετε πάνω στη βάση.
Πάνω από την κρέμα απλώνετε κομματάκια φρούτων της αρεσκείας σας.
Βάζετε τη ζελατίνη να μουλιάσει σε 2-3 κουταλιές σούπας νερό και μετά τη διαλύετε σε 1/2 φλιτζάνι τσαγιού βραστό νερό. Προσθέτετε τη ζάχαρη και αφήνετε το ζελέ να κρυώσει καλά.
Λίγο πριν πήξει, το απλώνετε πάνω από τα φρούτα.

  • 225 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 180 γρ. (1½ φλιτζ. τσαγιού) Ζάχαρη Άχνη ΑΝΘΟΣ
  • 2 αυγά
  • Λίγη βανίλια
  • 5 γρ. (1 κουτ. γλυκού) Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
  • 500 γρ. (4 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 300 ml (1½ φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 1 φάκελος Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με Γεύση Βανίλια
  • 20 γρ. (4 κουτ. σούπας) Grand Μarnier
  • 50 γρ. (1/4 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 2 φύλλα Ζελατίνη ΓΙΩΤΗΣ
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους