Πίτα με ανθότυρο και μανούρι

Διαλύετε τη μαγιά σε 1/2 φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό και προσθέτετε όλα τα υλικά για τη ζύμη. Ζυμώνετε και αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος για 1 ώρα περίπου. Τη χωρίζετε σε 5 μέρη και αφήνετε τα κομμάτια να ξεκουραστούν.
Χτυπάτε στο μίξερ, με το φτερό, το ανθότυρο, το συμπυκνωμένο γάλα, το μανούρι, τα αυγά και λίγο αλάτι, μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μίγμα.
Αλείφετε ένα μεγάλο ταψί, διαμέτρου 35 εκατοστών με ελαιόλαδο. Ανοίγετε ένα φύλλο και το απλώνετε στο ταψί. Τοποθετείτε το 1/4 της γέμισης και από πάνω βάζετε άλλο φύλλο. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία άλλες 3 φορές.
Αλείφετε με ένα αυγό το τελευταίο φύλλο, περιχύνετε με το γάλα  και ψήνετε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά.

Για το φύλλο:

  • 750 γρ. (6 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
  • 30 γρ. (5 κουτ. σούπας) ξύδι
  • 10 γρ. (2 κουτ. σούπας) Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
  • 3 γρ. Μαγιά Νωπή ΓΙΩΤΗΣ
  • Αλάτι
  • 400 ml (2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα


Για τη γέμιση:

  • 1 κιλό ανθότυρο
  • 1 κουτί γάλα συμπυκνωμένο light
  • 6 αυγά
  • 500 γρ. μανούρι τριμμένο
  • Αλάτι
  • 500 ml (2 ½ φλιτζ. τσαγιού) γάλα
Βαθμός δυσκολίας: 4/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους