Τούρτα με σταφίδες και μήλα

Ετοιμάζετε τις κρέπες σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού.
Καθαρίζετε τα μήλα, τα κόβετε σε φέτες και τα βάζετε σε ταψί. Πασπαλίζετε με λίγη καννέλα και λίγο βούτυρο και ψήνετε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν. Τα αφήνετε να κρυώσουν.
Ετοιμάζετε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου και προσθέτετε το κονιάκ, τις σταφίδες και λίγη καννέλα.
Στη βάση μίας  φόρμας, με σούστα διαμέτρου 22 εκατοστών, τοποθετείτε μία κρέπα.
Κόβετε τις 12 κρέπες στη μέση και καλύπτετε τα πλαϊνά της φόρμας, τοποθετώντας  τις λίγο λοξά, και τις αφήνετε να προεξέχουν από πάνω. Απλώνετε το 1/4 της κρέμας και από πάνω το 1/4 από τα μήλα. Ολοκληρώνετε βάζοντας μία κρέπα από πάνω.
Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία 3 φορές, τελειώνοντας με κρέπα.
Διπλώνετε τις κρέπες προς τα μέσα, ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια, και γαρνίρετε με τη μαρμελάδα και το καρύδι.
Ξεφορμάρετε και σερβίρετε.

  • 1 κουτί Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ
  • 800 ml (4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 3 αυγά  
  • 60 γρ. (3 κουτ. σούπας) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 80 γρ. (1/2  φλιτζ. τσαγιού) σταφίδες ξανθές
  • 1200 γρ. μήλα
  • 20 γρ. (4 κουτ. σούπας) κονιάκ
  • 1 φάκελος Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • Λίγη κανέλα
  • 150 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) μαρμελάδα Βερίκοκο Fytro
  • Λίγο τριμμένο καρύδι
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους