Τάρτα με φράουλες

Βάζετε στο μπολ του μίξερ το βούτυρο και την άχνη και χτυπάτε μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε ένα-ένα τα αυγά και μετά τη βανίλια, το αλεύρι και το μπέικιν και συνεχίζετε το χτύπημα για ένα λεπτό.
Τοποθετείτε τη ζύμη στο ψυγείο να παγώσει και μετά την ανοίγετε και την απλώνετε σε μία φόρμα με σούστα που ανοίγει, διαμέτρου 22-24 εκατοστών, καλύπτοντας και τα πλαϊνά της φόρμας
Βάζετε τη φόρμα στο ψυγείο να παγώσει ξανά η ζύμη, την τρυπάτε με ένα πιρούνι και μετά την ψήνετε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου.
Ζεσταίνετε Ό φλιτζάνι τσαγιού γάλα και διαλύετε την κουβερτούρα. Περιχύνετε τη βάση της τάρτας.
Ετοιμάζετε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου και την απλώνετε πάνω από τη σοκολάτα.
Τοποθετείτε πάνω από την κρέμα τις φράουλες κομμένες στη μέση και τις γλασάρετε με τη μαρμελάδα.

  • 225 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 180 γρ. (1½ φλιτζ. τσαγιού) Ζάχαρη Άχνη ΑΝΘΟΣ
  • 2 αυγά
  • Λίγη βανίλια
  • 5 γρ. (1κουτ. γλυκού) Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
  • 500 γρ. (4 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις
  • 450 γρ. (2 ¼ φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 1 φάκελος Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 φάκελος Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • 500 γρ. φράουλες
  • 3 κουτ. σούπας Μαρμελάδα Φράουλα Fytro
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους