Τάρτα με κεράσια

Βάζετε στο μπολ του μίξερ το βούτυρο και την άχνη και χτυπάτε μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε ένα-ένα τα αυγά και μετά τη βανίλια, το αλεύρι και το μπέικιν και συνεχίζετε το χτύπημα για ένα λεπτό.
Τοποθετείτε τη ζύμη στο ψυγείο μέχρι να παγώσει και μετά την ανοίγετε και την απλώνετε σε μία φόρμα με σούστα που ανοίγει, διαμέτρου 22-24 εκατοστών, καλύπτοντας και τα πλαϊνά της φόρμας.
Βάζετε τη φόρμα στο ψυγείο να παγώσει ξανά η ζύμη, την τρυπάτε με ένα πιρούνι και μετά την ψήνετε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου.
Ζεσταίνετε 1/2 φλιτζάνι τσαγιού γάλα και διαλύετε την κουβερτούρα. Περιχύνετε τη βάση της τάρτας.
Βάζετε στο μπολ του μίξερ το περιεχόμενο του φακέλου κρέμα ζαχαροπλαστικής, το κακάο και  1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού γάλα και χτυπάτε για 5 λεπτά. Απλώνετε την κρέμα  πάνω από τη σοκολάτα.
Τοποθετείτε από πάνω τα κεράσια καθαρισμένα και κομμένα στη μέση και τα γλασάρετε με τη μαρμελάδα.

  • 250 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 180 γρ. (1½ φλιτζ. τσαγιού) Ζάχαρη Άχνη ΑΝΘΟΣ
  • 2 αυγά
  • Λίγη βανίλια
  • 5 γρ. (1 κουτ. γλυκού) Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
  • 500 γρ. (4 φλιτζ. τσαγιού) Αλέυρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 400 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 1 φάκελος Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 φάκελος Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • 50 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
  • 500 γρ. κεράσια
  • 3 κουτ. σούπας Μαρμελάδα Βύσσινο Fytro
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους