Σοκολατίνα Σεράνο

Χτυπάτε στο μπολ του μίξερ τα αυγά και την άχνη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε το κακάο, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζετε το χτύπημα για ένα λεπτό ακόμα σε χαμηλή ταχύτητα.
Απλώνετε το μίγμα σε ταψί, διαμέτρου 26-28 εκατοστών, στο οποίο έχετε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο για 30-45 λεπτά.
Αφήνετε το παντεσπάνι να κρυώσει και το κόβετε στα 3. Τοποθετείτε σε μία πιατέλα τον έναν πάτο.
Σε 1 φλιτζάνι γάλα, προσθέτετε 2 κουταλιές σούπας κονιάκ και ραντίζετε τον πάτο.
Στο μπολ του μίξερ βάζετε την κρέμα γάλακτος και το περιεχόμενο των 2 φακέλων garni και χτυπάτε για 5 λεπτά.
Προσθέτετε το υπόλοιπο κονιάκ και την κουβερτούρα, την οποία έχετε λιώσει πριν σε μπεν μαρί και ανακατεύετε.
Απλώνετε το 1/3 της κρέμας πάνω από τη βάση, τοποθετείτε τη 2η βάση, τη ραντίζετε με το γάλα, απλώνετε λίγη κρέμα, βάζετε την 3η βάση, ραντίζετε πάλι με το γάλα και απλώνετε την υπόλοιπη κρέμα.
Γαρνίρετε με την κουβερτούρα σε νιφάδες και λίγη ζάχαρη άχνη αν θέλετε.

  • 4 αυγά
  • 120 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) Ζάχαρη Άχνη ΑΝΘΟΣ
  • 30 γρ. (4 κουτ. σούπας) Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
  • 125 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 5 γρ. (1 κουτ. γλυκού) Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
  • 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 35 (7 κουτ. σούπας) κονιάκ
  • 500 ml (2½ φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτί Garni με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • 4 φάκελοι Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 φάκελος Κουβερτούρα σε Νιφάδες ΓΙΩΤΗΣ
Βαθμός δυσκολίας: 4/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους