Ελιόψωμο

Ζυμώνετε όλα τα υλικά εκτός από τις ελιές. Χωρίζετε τη ζύμη σε 2 μέρη και ανοίγετε 2 παραλληλόγραμμα φύλλα.
Μοιράζετε στα φύλλα τις ελιές  και τα διπλώνετε σε ρολό.
Σε μεγάλο τετράγωνο ταψί, βάζετε αντικολλητικό  χαρτί, το βουτυρώνετε  και τοποθετείτε τα 2 ρολά.
Ψήνετε σε  προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C αέρα για 45 λεπτά και μετά στους 150οC  για άλλα 30 λεπτά.

  • 500 γρ. (4 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 20 γρ. (1 φακελάκι) Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
  • 5 γρ. (1 κουτ. γλυκου) αλάτι
  • 150 γρ. ( 3/4 φλιτζ. τσαγιού) χυμός πορτοκαλιού
  • 125 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) νερό
  • 200 γρ. ελιές χωρίς κουκούτσι
Βαθμός δυσκολίας: 4/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους