Τάρτα με πιπεριά Φλωρίνης και φέτα

Βάζετε στο μπολ του μίξερ όλα τα υλικά για τη ζυμή και ζυμώνετε. Τοποθετείτε τη ζύμη στο ψυγείο να κρυώσει και μετά τη βάζετε ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες και την ανοίγετε σε λεπτό φύλλο.
Τοποθετείτε τη ζύμη σε στρογγυλό βουτυρωμένο ταψί, διαμέτρου περίπου 24 εκατοστών, έτσι ώστε να καλύπτει και τα πλαϊνά του ταψιού.
Κόβετε σε κομματάκια τα κρεμμύδια,  το σκόρδο, το πράσο και τις πιπεριές Φλωρίνης και  τα τσιγαρίζετε στο ελαιόλαδο. Σβήνετε με το λευκό κρασί και τα αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά.
Τα βάζετε στο μπλέντερ για να γίνουν πουρές.
Στο μπολ του μίξερ βάζετε τα αυγά και τη φέτα  και χτυπάτε 1-2 λεπτά. Τα προσθέτετε στον πουρέ μαζί με το αλεύρι και ανακατεύετε.
Ρίχνετε το μίγμα πάνω από το φύλλο και ψήνετε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά.

Για τη ζύμη:

  • 375 γρ. (3 φλιτζ. τσαγιού) Φαρίνα Ολικής Άλεσης ΓΙΩΤΗΣ
  • 50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 225 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 30 γρ. (3 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο
  • 5 γρ. (1 κουτ. γλυκού) αλάτι


Για τη γέμιση:

  • 150 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
  • 150 γρ. (2 τεμάχια) πράσο
  • 150 γρ. (2 μέτρια) κρεμμύδια ξερά
  • 200 γρ. πιπεριές Φλωρίνης
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 150 ml ( 3/4 φλιτζ. τσαγιού) λευκό κρασί
  • 5 αυγά
  • 600 γρ. φέτα
  • 125 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους