Κοτόπουλο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες

Κόβετε σε κομματάκια τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το πράσο και τα μανιτάρια, τα βάζετε σε κατσαρόλα μαζί με το κρασί και 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 15-20 λεπτά.
Προσθέτετε το κοτόπουλο σε μικρά κομματάκια, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζετε το βράσιμο για μισή ώρα περίπου. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό ακόμα.
Μόλις ψηθεί το κοτόπουλο, κατεβάζετε από τη φωτιά και στραγγίζετε.
Βάζετε σε κατσαρολάκι 3 φλιτζάνια τσαγιού από τον ζωμό, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και το γάλα και διαλύετε το κορν φλάουρ. Προσθέτετε το ούζο και τη φέτα και βάζετε το κατσαρολάκι στη φωτιά.
Βράζετε για 1 λεπτό μέχρι να δέσει η σάλτσα, προσθέτετε τη λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη, αλάτι, πιπέρι και περιχύνετε το κοτόπουλο.

  • 1 κιλό κοτόπουλο φιλέτο
  • 200 γρ. (2 τεμάχια) κρεμμύδια ξερά
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 150 γρ. (2 τεμάχια) πράσο
  • 400 γρ. φρέσκα μανιτάρια
  • 250 ml (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) λευκό κρασί
  • 200 ml (1φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος light
  • 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 80 γρ. φέτα
  • 10 γρ. (2 κουτ. σούπας) ούζο
  • 35 γρ. (6 κουτ. σούπας) Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ
  • 200 γρ. λιαστή ντομάτα
  • Αλάτι, πιπέρι
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους