Πέρκα Φλωρεντίν

Κόβετε σε κομματάκια τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το πράσο και τον μαϊντανό και τα τσιγαρίζετε με το ελαιόλαδο.
Σβήνετε  με το κρασί, προσθέτετε 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό, αλάτι, πιπέρι και το σπανάκι  και αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι να εξατμισθούν όλα τα υγρά.
Κατεβάζετε από τη φωτιά και τα στρώνετε σε ένα μεγάλο στρογγυλό ταψί, διαμέτρου 35 εκατοστών.
Κόβετε την πέρκα σε λεπτές λωρίδες και την απλώνετε από πάνω.
Βάζετε σε κατσαρόλα το γάλα και τα 2 αυγά και τα αφήνετε να βράσουν. Κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε το περιεχόμενο του φακέλου Πουρές, το βούτυρο και το τριμμένο τυρί και ανακατεύετε καλά.
Απλώνετε τον πουρέ πάνω από την πέρκα και ψήνετε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο για 30-45 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα ο πουρές.

  • 800 γρ. πέρκα
  • 150 γρ. (2 τεμάχια) πράσο
  • 150 γρ. (2  μέτρια) κρεμμύδια ξερά
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι μαϊντανός
  • 150 ml (3/4 φλιτζ. τσαγιού) λευκό κρασί
  • 800 γρ. σπανάκι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 κουτί Πουρές ΓΙΩΤΗΣ
  • 1000 ml (5 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 60 γρ. (3 κουτ. σούπας) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 150 γρ. (1½ φλιτζ. τσαγιού) γραβιέρα τριμμένη
  • 2 αυγά
Βαθμός δυσκολίας: 4/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους