Γλυκό μωσαϊκό

Λιώνετε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη, αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε την άχνη, το κακάο, το κονιάκ και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε τα μπισκότα τριμμένα και τα καρύδια και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε λίγο το μίγμα να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί, το απλώνετε σε αλουμινόχαρτο ή άλλο αντικολλητικό χαρτί και το τυλίγετε σε κορμό. Το βάζετε στην κατάψυξη να παγώσει. Κόβετε μερίδες και σερβίρετε.

  • 250 γρ. (1½ φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 200 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη άχνη
  • 40 γρ. (5 κουτ. σούπας) κονιάκ
  • 50 γρ. (5 κουτ. σούπας) Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
  • 250 γρ. μπισκότα
  • 100 γρ. καρύδια (προαιρετικά)
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους