Παστάκια Μπανάνας

Στο μπολ του μίξερ βάζετε τα αυγά και την άχνη και τα χτυπάτε μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε το αλεύρι και το μπείκιν πάουντερ και συνεχίζετε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα για ένα λεπτό ακόμα.
Σε μεγάλο ταψί 30x40 εκατοστά βάζετε αντικολλητικό χαρτί, το βουτυρώνετε  και απλώνετε το μίγμα.
Ψήνετε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά. Το αφήνετε να κρυώσει και το κόβετε στη μέση.
Στο  μπολ του μίξερ βάζετε 2 φλιτζάνια τσαγιού γάλα , προσθέτετε το περιεχόμενο του φακέλου κρέμα ζαχαροπλαστικής και χτυπάτε για 5 λεπτά. Προσθέτετε το λικέρ και το βούτυρο λιωμένο και ανακατεύετε.
Κόβετε τις μπανάνες κατά μήκος στα 3.
Βάζετε στο ταψί τη μία βάση. Απλώνετε από πάνω το 1/3 της κρέμας και μετά το 1/3 από τις μπανάνες. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία 2 φορές και τοποθετείτε τη δεύτερη βάση. Βάζετε το γλύκισμα στο ψυγείο να κρυώσει.
Σε κατσαρολάκι βάζετε το υπόλοιπο γάλα και το αφήνετε να βράσει. Κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε το περιεχόμενο των φακέλων κουβερτούρα σε σταγόνες  και ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Γλασάρετε το γλύκισμά σας και, αφού κρυώσει, το κόβετε σε μικρά παστάκια.

  • 5 αυγά
  • 125 γρ. (1φλιζ. τσαγιού) Ζάχαρη Άχνη ΑΝΘΟΣ
  • 125 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 10 γρ. (1/2 φακελάκι) Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 φάκελος Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • 450 ml (2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 50 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) λικέρ μπανάνας
  • 200 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1 κιλό (5-6 τεμάχια) μπανάνες
  • 2 φάκελοι Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ
Βαθμός δυσκολίας: 4/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους