Ζελέ κακάο

Σε κατσαρολάκι βάζετε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη ζάχαρη και τους κρόκους των αυγών και ανακατεύετε καλά. Βάζετε το κατσαρολάκι στη φωτιά, αφήνετε το μίγμα να ζεσταθεί και αποσύρετε λίγο πριν πάρει βράση.
Μουλιάζετε τη ζελατίνη σε 1/2 φλιτζάνι τσαγιού κρύο νερό και την προσθέτετε στο κατσαρολάκι μαζί με το ρούμι και το κακάο.
Ανακατεύετε καλά, βάζετε το ζελέ σε στρογγυλή φόρμα και το αφήνετε στο ψυγείο να πήξει.
Ξεφορμάρετε βυθίζοντας στιγμιαία τη φόρμα σε ζεστό νερό.

  • 600 ml (3 φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος light
  • 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 250 γρ. (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 5 κρόκοι αυγών
  • 15 γρ. (8 φύλλα) Ζελατίνη σε Φύλλα ΓΙΩΤΗΣ
  • 40 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ρούμι
  • 50 γρ. (1/2 φλιζ. τσαγιού) Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους