Κριτσίνια τυριού με μυρωδικά

Βάζετε την ξηρή μαγιά σε 2 κουταλιές της σούπας χλιαρό νερό και την αφήνετε  για 15 λεπτά να φουσκώσει. Τοποθετείτε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και τα ζυμώνετε για δέκα λεπτά. Προσθέτετε λίγο γάλα ή αλεύρι, αν χρειαστεί. Καλύπτετε το μπολ με ένα υγρό πανί και το αφήνετε μία ώρα περίπου σε ζεστό μέρος, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Τοποθετείτε τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο, την κόβετε σε λωρίδες (όχι πολύ λεπτές) και τις στρίβετε σαν πλεξούδες.
Τις τοποθετείτε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 10-15 λεπτά.

  • 500 γρ. (4 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 8 γρ. (1 φακελάκι) Ξηρή Μαγιά ΓΙΩΤΗΣ
  • 2 γρ. (2 κουτ. σούπας ) ζεστό γάλα
  • 25 γρ. (1 κουτ. σούπας) βούτυρο μαλακό
  • 30 γρ. ψιλοκομμένα μυρωδικά (ρόκα, βασιλικός, μαϊντανός)
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • 50 γρ. (½ φλιτζ. τσαγιού) τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας
  • 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) νερό
Βαθμός δυσκολίας: 4/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους