Σοκολάτα πραλίνας και πορτοκάλι στο ποτήρι

Βάζετε  τη ζελατίνη να μαλακώσει σε λίγο κρύο νερό.
Καθαρίζετε τα πορτοκάλια, τα κόβετε σε κυβάκια  και τα μοιράζετε σε 6 ποτήρια.
Βάζετε τον χυμό πορτοκαλιού σε κατσαρολάκι και μετά στη φωτιά. Όταν αρχίσει να βράζει, το κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε τα φύλλα ζελατίνης στραγγισμένα, ανακατεύετε και αφήνετε το μίγμα να κρυώσει λίγο. Μοιράζετε τον χυμό στα ποτήρια και τα βάζετε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Βάζετε στο blender τη ζάχαρη, τα αμύγδαλα και τα φουντούκια και τα κάνετε σκόνη. Τα βάζετε στο τηγάνι και τα ψήνετε σε σιγανή φωτιά, μέχρι να καραμελώσουν.
Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και προσθέτετε τους κρόκους αυγών. Ανακατεύετε πάνω στη φωτιά για 1-2 λεπτά και μετά προσθέτετε το μίγμα στους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς.
Χτυπάτε στο μπολ του μίξερ τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν, τα προσθέτετε στο παραπάνω μίγμα και ανακατεύετε καλά.
Μοιράζετε τη μους πάνω από το ζελέ πορτοκάλι και βάζετε τα ποτήρια στο ψυγείο για 4 ώρες πριν το σερβίρισμα.

  • 1 φακελάκι Κουβερτούρα Γάλακτος σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ
  • 250 γρ. (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 150  γρ. (1φλιτζ. τσαγιού) αμύγδαλα
  • 150 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) φουντούκια
  • 3 πορτοκάλια
  • 200 ml (1φλιτζ. τσαγιού) χυμός πορτοκάλι
  • 4 ασπράδια αυγών
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 2 φύλλα Ζελατίνη ΓΙΩΤΗΣ
Βαθμός δυσκολίας: 4/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους