Πουρές με κιμά ογκρατέν

Ετοιμάζετε τον πουρέ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού χρησιμοποιώντας ½ φλιτζάνι τσαγιού γάλα και ½ φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος.
Σε ένα τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο, προσθέτετε το κρεμμύδι και τον κιμά και τα τσιγαρίζετε μέχρι να πάρουν χρώμα.
Προσθέτετε τη σάλτσα τομάτας, το πιπέρι και τον αρακά και σιγοβράζετε για 10-15 λεπτα.
Μοιράζετε τον πουρέ σε ατομικά πυρίμαχα σκεύη, απλώνετε από πάνω τον κιμά, πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί και ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά περίπου.

  • 1 κουτί Πουρέ ΓΙΩΤΗΣ
  • 150 ml (3/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 150 ml (3/4 φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος
  • 40 γρ. (2 κουτ. σούπας) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 30 γρ. (3 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο
  • 300 γρ. (3 μέτρια) κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 500 ml (2 ½ φλιτζ. τσαγιού) σάλτσα τομάτας
  •  1/4 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 150 γρ. (1 ½ φλιτζ. τσαγιού) αρακάς
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγο μαύρο πιπέρι
  • 100 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) τσένταρ τριμμένο
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους