Κρεατόπιτα

Βράζετε το κρέας. Ρίχνετε μέσα το κρεμμύδι, το σέλινο, το καρότο, αλάτι, πιπέρι και το κρασί. Λίγο πριν βράσει ρίχνετε τα κολοκύθια.

Μόλις βράσει σουρώνετε τον ζωμό (κρατάτε 1 kg) και λιώνετε με το πιρούνι. Ρίχνετε 1 χούφτα τυρί τριμμένο. Ανακατεύετε το γάλα με 800 γρ. ζωμό.

Ρίχνετε το Πλιγούρι Fytro και το αφήνετε να βράσει μέχρι να πιει όλα τα υγρά. Ρίχνετε μέσα τα αυγά, τη φέτα, το κεφαλοτύρι.

Για το φύλλο, ζυμώνετε όλα μαζί τα υλικά. Ανοίγετε 2 φύλλα, λαδώνετε ενδιάμεσα και τα βάζετε στον πάτο. Στρώνετε πρώτα το κρέας, βάζετε ένα λεπτό φύλλο ζύμης τοποθετείτε πάνω την κρέμα με το πλιγούρι και καλύπτετε με 2 φύλλα που έχετε λαδώσει.

Αλείφετε με αυγό και λάδι και ψήνετε στους 200°C για 1 ½ ώρα περίπου.

  • 600 γρ. αλεύρι
  • ¼ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • Λίγο αλάτι
  • Νερό (όσο πάρει)

Γέμιση:

  • 1 kg και 300 gr κρέας από  μοσχάρι κατά προτίμηση ποντίκι
  • 250 γρ. 2 κρεμμύδια μεσαίου μεγέθους
  • 1 ματσάκι σέλινο
  • 250 γρ. 4-5 καρότα
  • 500 γρ. 2,5 μέτρια κολοκύθια
  • τυρί τριμμένο
  • 1/2 λίτρο, 2 ½ φλιτζ. τσαγιού γάλα
  • 130 γρ,  3/4 φλιτζ. τσαγιού Πλιγούρι Fytro
  • 2 αυγά
  • 200 γρ. φέτα  
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
  • Αλάτι - πιπέρι
Βαθμός δυσκολίας: 4/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους