Τυρόπιτα με πλιγούρι

Αφήνετε να βράσουν 900 γραμμάρια γάλα με το πλιγούρι (να πιει το μισό υγρό) και το αποσύρετε από τη φωτιά για να απορροφήσει και το υπόλοιπο υγρό. Προσθέτετε τη φέτα, τη γραβιέρα και τα αυγά. Τα ανακατεύετε όλα μαζί.
 
Για το φύλλο, αναμιγνύετε τα υλικά και ζυμώνετε μέχρι το ζυμάρι να γίνει λείο. Ανοίγετε 4 φύλλα. Τοποθετείτε ένα στη βάση και μοιράζετε τη γέμιση σε τρεις στρώσεις με ενδιάμεσα φύλλα. Τέλος σκεπάζετε την πίτα με το τέταρτο φύλλο. Περιχύνετε με 200 γραμμάρια γάλα, λίγο ελαιόλαδο και ψήνετε σε αντιστάσεις στους 180°C.

Για το φύλλο:

  • 600 γρ. (4 4/5  φλιτζ. τσαγιού) αλεύρι
  • 50 γρ.(1/4 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
  • Λίγο αλάτι
  • Νερό (όσο πάρει)


Για τη γέμιση:

  • 1.100 γρ. (5½ φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 250 γρ. (1¼ φλιτζ. τσαγιού) Πλιγούρι Fytro
  • 400 γρ. φέτα
  • 250 γρ. γραβιέρα
  • 2 αυγά
Βαθμός δυσκολίας: 4/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους