Πράσινη σαλάτα με μανιτάρια

Τσιγαρίζετε το προσούτο και το κρεμμύδι σε λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτετε τη Μελάσα Fytro, το αφήνετε να λιώσει και σβήνετε με το ξύδι. Αποσύρετε από τη φωτιά, ανακατεύετε και προσθέτετε το αραβοσιτέλαιο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Προσθέτετε όσο αλάτι θέλετε και αφήνετε να κρυώσει.

Πλένετε και κόβετε τα λαχανικά, ανακατεύετε με την κρύα vinaigrette και σερβίρετε.

  • 25 γρ. προσούτο ψιλοκομμένο
  • 15 γρ. κρεμμύδι
  • 35 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κοφτό κουτ. γλυκού Μελάσα Fytro
  • 25 γρ. ξύδι μπαλσάμικο
  • 25 γρ. αραβοσιτέλαιο
  • Αλάτι
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 1 μαρούλι σγουρό
  • 2 ντομάτες
  • 1 πακέτο (περίπου 300 γρ.) μανιτάρια φρέσκα τα οποία έχετε πρώτα αλείψει με λίγο λάδι και έχετε ψήσει σε δυνατό φούρνο για να μαραθούν
Βαθμός δυσκολίας: 1/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους