Πάστα φλώρα

Ανακατεύετε πολύ καλά το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, με το Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ και το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ και τα κοσκινίζετε μαζί. Στη συνέχεια, προσθέτετε τη ζάχαρη και το βούτυρο σε κομματάκια. Τρίβετε το μίγμα καλά ώσπου να γίνει ψιχουλιαστό και προσθέτετε τα αυγά χτυπημένα και το γάλα. Μαζεύετε τη ζύμη σε μια μπάλα, τη ζυμώνετε ελαφρά και την αφήνετε σκεπασμένη για λίγο στο ψυγείο. Στρώνετε το γλύκισμα με το χέρι λίγο περισσότερο από τη μισή ζύμη στον πάτο και στο μισό των πλαϊνών ενός καλά βουτυρωμένου πυρέξ ή ταψιού. Η ζύμη ανοίγεται πολύ εύκολα με το χέρι μέσα στο ταψί πιέζοντάς την από το κέντρο προς τις άκρες με ολόκληρη την παλάμη σας. Αδειάζετε τη μαρμελάδα.
Τη ζύμη που σας έμεινε, την πλάθετε σε «κορδόνια» και τα βάζετε πάνω από τη γέμιση «σταυρωτά».
Ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο με αέρα ή αντιστάσεις για 30-40 λεπτά. Αν θέλετε, γαρνίρετε με φυλλίδια αμυγδάλου τα οποία φροντίζετε να κολλήσουν καλά στις άκρες του γλυκίσματος.
Η πάστα φλώρα σερβίρεται κρύα.

Για τη ζύμη:

  • 350 γρ. (2¾ φλιτζ. τσαγιού) Aλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 20 γρ. (2 κουτ.) Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ
  • 6 γρ. (1½ κουτ.) Mπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
  • 130 γρ. ( 2/3 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 150 γρ. ( 3/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 2 αυγά
  • 50 γρ. ( 1/4 φλιτζ.τσαγιού) γάλα


Για τη γέμιση:

  • 600 γρ. (2 φλιτζ.τσαγιού) μαρμελάδα πηχτή της αρεσκείας σας
  • 20 γρ. (4 κουτ.) φυλλίδια αμυγδάλου (προαιρετικά για γαρνίρισμα)
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους