Μικρά Κέικ Διαίτης (Muffin)

Ανακατεύετε στο μίξερ, στη δυνατή ταχύτητα, για 7-8 λεπτά τη Φρουκτόζη Fytro, την Ακατέργαστη Ζάχαρη Fytro, το αλάτι, τη βανίλια ή /και το ξύσμα μισού πορτοκαλιού και τη μαργαρίνη, προσθέτοντας ένα - ένα τα αυγά.
 
Διαλύετε το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα στο γάλα.
 
Στη συνέχεια, ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ, στη χαμηλή ταχύτητα για 3-4 λεπτά προσθέτοντας σταδιακά τα άλευρα.
 
Όταν το μίγμα ομοιγενοποιηθεί, λαδώνετε φορμάκια των 80-100 γρ., τα οποία γεμίζετε μέχρι τα 2/3.
 
Ψήνετε τα muffin στον φούρνο στους 170 °C για 25-30 λεπτά.

  • 500 γρ. Αλεύρι για Όλες Τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 100 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1/4 φλιτζ. τσαγιού Φρουκτόζη Fytro
  • 1/2 φλιτζ. Ακατέργαστη Ζάχαρη Fytro
  • 475 γρ. γάλα με 0% λιπαρά
  • 175 γρ. μαργαρίνη μαλακή
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 κουτ. σούπας Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
  • 1/2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • Ξύσμα μισού πορτοκαλιού
  • Λίγη βανίλια (προαιρετικά)
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους