Μηλόπιτα Βρώμης

Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψί και πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη, κόβετε τα μήλα σε φέτες και τα στρώνετε σε όλο το ταψί. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 - 200 ºC για περίπου 20 λεπτά.

Αφαιρείτε από τον φούρνο και τα στρώνετε καλά τα μήλα στη βάση του ταψιού.

Χτυπάτε τα αυγά με τη Ζάχαρη Ακατέργαστη Fytro.

Προσθέτετε τη λιωμένη κουβερτούρα, το κακάο, το κονιάκ ή το ρούμι, τις σταφίδες, το μπισκότο, το ελαιόλαδο και τις Νιφάδες Βρώμης Fytro.

Ψήνετε για 45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 ºC σε αέρα.

  • 800 γρ. μήλα καθαρισμένα σε φέτες
  • 200-220 γρ. Ζάχαρη Ακατέργαστη Fytro
  • 5 αυγά
  • 200 γρ. Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ λιωμένη
  • 50 γρ. Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
  • 2 κουτ. σούπας κονιάκ /ρούμι
  • 100 γρ. σταφίδες ξανθές
  • 100 γρ. χοντροκομμένο μπισκότο
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. Νιφάδες Βρώμης Fytro
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους