Αμυγδαλόπιτα

Υλικά
  • 1 κουτί Ραβανί ΓΙΩΤΗΣ
  • 6 αυγά
  • 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 200 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 150 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) πούδρα αμυγδάλου
  • 100 γρ. (1/2 κεσεδάκι) γιαούρτι
  • 50 γρ. (1/4 φλιτζ. τσαγιού) ανθόνερο
  • 1 φακελάκι Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ
  • 70 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) αμύγδαλο σε κομματάκια
  • 600 γρ. (3 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • Ξύσμα ενός πορτοκαλιού και ενός λεμονιού


Για το γλάσο:

  • 4 Κουβερτούρες ΓΙΩΤΗΣ
  • 250 ml (1¼ φλιτζ. τσαγιού) γάλα
Εκτέλεση

Ετοιμάζετε το Μίγμα Ραβανί ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού προσθέτοντας το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού. Μοιράζετε το μίγμα σε 2 μέρη. Στο ένα μπολ προσθέτετε την Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ, την οποία έχετε λιώσει σε μπεν μαρί και τα κομματάκια αμυγδάλου, ανακατεύετε καλά και το απλώνετε σε βουτυρωμένο στρογγυλό ταψί διαμέτρου 28-32 εκατοστά. Στο άλλο μισό, βάζετε το γιαούρτι, το ανθόνερο και την πούδρα αμυγδάλου, ανακατεύετε και απλώνετε πάνω από το σοκολατένιο μίγμα. Ψήνετε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα και 15 λεπτά. Ετοιμάζετε το σιρόπι σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού προσθέτοντας επιπλέον 200 γρ. ζάχαρη και 150 ml (3/4 φλιτζ. τσαγιού) νερό. Σιροπιάζετε και αφήνετε το γλύκισμα να κρυώσει καλά. Βάζετε σε κατσαρολάκι το γάλα και μόλις αρχίσει να βράζει, το αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε την κουβερτούρα σε κομματάκια και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει. Γλασάρετε το γλύκισμα.

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους