Μους λεμόνι

Βάζετε το γάλα στην κατάψυξη για 5 ώρες περίπου, ώστε να παγώσει.

Στο μπολ του μίξερ βάζετε την κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε μέχρι να γίνει σαντιγύ.

Βάζετε τη ζελατίνη σε λίγο κρύο νερό για να μαλακώσει.

Έπειτα,χτυπάτε το γάλα στο μίξερ μέχρι να γίνει αφράτο και προσθέτετε τη ζελατίνη (αφού τη στραγγίσετε), τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού, τη ζάχαρη και τέλος τη σαντιγύ.

Μοιράζετε τη μους σε 5-6 ατομικά μπολάκια και τη βάζετε στο ψυγείο να παγώσει.

  • 1 κουτί γάλα συμπυκνωμένο light
  • 200 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 70 ml (1/3 φλιτζ. τσαγιού) χυμός λεμονιού
  • 1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 10 γρ. Ζελατίνη σε Φύλλα ΓΙΩΤΗΣ
  • 250 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους