Τούρτα με αμύγδαλα

Καβουρντίζετε 100 γραμμάρια αμύγδαλα σε κομματάκια με 1 κουταλάκι της σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη.
Ετοιμάζετε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τη βασική συνταγή και προσθέτετε τα μισά αμύγδαλα, ενώ τα υπόλοιπα τα κρατάτε για να γαρνίρετε την επιφάνεια της τούρτας. Βάζετε σε κατσαρολάκι τα υλικά για το σιρόπι και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση.
Αν θέλετε προσθέτετε στο σιρόπι 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ. Σε μια πιατέλα βάζετε μια βάση παντεσπάνι και τη ραντίζετε με το μισό σιρόπι.
Απλώνετε την Κρέμα, τοποθετείτε τη δεύτερη βάση παντεσπάνι και τη ραντίζετε με το υπόλοιπο σιρόπι.
Ετοιμάζετε το Garni Ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες παρασκευής και καλύπτετε όλη την τούρτα. Γαρνίρετε με τα υπόλοιπα αμύγδαλα.

  • 1 φάκελος Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 φάκελος Garni Ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ
  • 600 ml γάλα
  • 100 γρ. αμύγδαλα καθαρισμένα σε κομματάκια
  • 25 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 2 βάσεις παντεσπάνι


Για το σιρόπι:

  • 100 ml νερό
  • 100 γρ. ζάχαρη
Βαθμός δυσκολίας: 4/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους