Πουρές με χωριάτικο λουκάνικο

Ετοιμάζετε τον πουρέ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού και τον απλώνετε  σε βουτυρωμένο πυρέξ.
Βάζετε στο τηγάνι τα λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες και τα ψήνετε μέχρι να πάρουν χρώμα.
Αφαιρείτε από το τηγάνι τα λουκάνικα, προσθέτετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τσιγαρίζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το μίγμα με το κρεμμύδι στα λουκάνικα και τα απλώνετε πάνω από τον πουρέ.
Ανακατεύετε σε ένα μπολ τον αρακά, το καλαμπόκι την κρέμα γάλακτος, το αυγό, το κάρυ, το κολίανδρο και την καυτερή σάλτσα και τα ρίχνετε πάνω από τα λουκάνικα.
Ψήνετε 45 λεπτά σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.

  • 1 κουτί Πουρέ ΓΙΩΤΗΣ
  • 300 ml (1 ½ φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 40 γρ. (2 κουτ. σούπας) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1 πακέτο χωριάτικα λουκάνικα
  • 200 γρ. (2 μέτρια) ψιλοκομμένα κρεμμύδια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 100 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) αρακάς
  • 150 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) καλαμπόκι
  • 70 ml (1/3 φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος
  • 1 αυγό
  • 1 ½ κουτ. γλυκού κάρυ
  • ½ κουτ. γλυκού κολίανδρο τριμμένο
  • 6 σταγόνες καυτερή σάλτσα πιπεριάς
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους