Tούρτα σοκολάτας με βάση μπισκότο

Υλικά

Για τη βάση μπισκότου:

  • 100 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) μαργαρίνη ή βούτυρο
  • 1 φάκελος Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ

Για τη γέμιση:

  • 1 φάκελος Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ
  • 400 ml γάλα

Για το γλάσο:

  • 50 ml γάλα
  • 1 κουτ. της σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1 φάκελος Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ
Εκτέλεση

Ετοιμάζετε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Σοκολάτα σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία και την αφήνετε στο ψυγείο. Ετοιμάζετε τη βάση του μπισκότου ως εξής: Λιώνετε τη μαργαρίνη ή το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι. Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε το περιεχόμενο του φακέλου Τριμμένο Μπισκότο και ανακατεύετε. Αδειάζετε το μπισκότο σε μια φόρμα για τούρτες με σούστα (Νο 24) και στρώνετε ομοιόμορφα τη βάση, πιέζοντας ελαφρά με ένα κουτάλι. Απλώνετε την έτοιμη κρέμα ομοιόμορφα πάνω από το μπισκότο.
Γαρνίρετε με γλάσο το οποίο θα φτιάξετε ως εξής: ζεσταίνετε το γάλα μέχρι να πάρει βράση. Το κατεβάζετε από τη φωτιά. Προσθέτετε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη και την Κουβερτούρα σε Σταγόνες και ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσουν τα υλικά. Γλασάρετε αμέσως την επιφάνεια του γλυκίσματος.
Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για το γλασάρισμα το Έτοιμο Γλάσο Σοκολάτας ΓΙΩΤΗΣ.

Βαθμός δυσκολίας: 4/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους