Κρουασανάκια γεμιστά με μπεσαμέλ και κοτόπουλο

Υλικά
  • 500 γρ. (4 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 200 γρ. (1 κεσεδάκι) γιαούρτι στραγγιστό
  • 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ηλιέλαιο
  • 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) νερό
  • 5 γρ. (1 κουτ. γλυκού) αλάτι
  • 200 γρ. κοτόπουλο στήθος
  • 1 φάκελος Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
  • 500 ml (2 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) σάλτσα τομάτας
  • Λίγο θυμάρι
  • 100 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) κίτρινο τυρί τριμμένο
Εκτέλεση

Βάζετε στο μπολ του μίξερ το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, το γιαούρτι, το λάδι, το νερό και το αλάτι και ζυμώνετε μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη ζύμη. Σκεπάζετε με μία πετσέτα κουζίνας και αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30-45 λεπτά περίπου. Ετοιμάζετε τη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού. Βράζετε το κοτόπουλο, το κόβετε σε μικρά κομματάκια και το προσθέτετε στην έτοιμη μπεσαμέλ μαζί με το τυρί, τη σάλτσα τομάτας και το θυμάρι. Ανοίγετε τη ζύμη σε πολύ λεπτό φύλλο και κόβετε μικρά τριγωνάκια. Βάζετε στο κέντρο λίγη γέμιση και τυλίγετε κάθε τρίγωνο σε σχήμα κρουασάν. Αλείφετε με λίγο γάλα και ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 10-15 λεπτά.

*Η Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.
 

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 5/5
Ρυθμίσεις cookies