Τούρτα με ξηρούς καρπούς

Καβουρντίζετε τα αμύγδαλα με το βούτυρο ή μαργαρίνη. Προσθέτετε τη ζάχαρη και τα ανακατεύετε στη φωτιά μέχρι να καραμελώσουν. Ετοιμάζετε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία και προσθέτετε τα μισά αμύγδαλα, ενώ τα υπόλοιπα τα κρατάτε για να γαρνίρετε την επιφάνεια της τούρτας.
Σε μια πιατέλα ή φόρμα με σούστα Νο 22-24 βάζετε μια Βάση για τούρτα Σοκολάτα. Ραντίζετε με το μισό σιρόπι γάλα με κονιάκ και απλώνετε τα 2/3 της έτοιμης κρέμας. Τοποθετείτε τη δεύτερη βάση για τούρτα και το ραντίζετε με το υπόλοιπο σιρόπι.
Καλύπτετε την επιφάνεια και τα πλαϊνά με την υπόλοιπη κρέμα.
Γαρνίρετε με γλάσο το οποίο θα φτιάξετε ως εξής: Ζεσταίνετε το γάλα μέχρι να πάρει βράση. Το κατεβάζετε από τη φωτιά. Προσθέτετε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη και την Κουβερτούρα σε Σταγόνες και ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν τα υλικά. Γλασάρετε αμέσως την επιφάνια του γλυκίσματος. Τέλος πασπαλίζετε την επιφάνεια της τούρτας με τα καραμελωμένα αμύγδαλα που έχετε κρατήσει.

Tip: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για γλασάρισμα το Έτοιμο Γλάσο Κουβερτούρας ΓΙΩΤΗΣ.

  • 150 γραμμάρια αμύγδαλα σε κομμάτια
  • 3 κουταλιές σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 5 κούπες ζάχαρη 
  • 1 φάκελος Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ
  • 400γάλα
  • 1 συσκευασία Βάση για τούρτα με γεύση Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ

Για το σιρόπι:

  • Γάλα με λίγο κονιάκ

Για το γλάσο:

  • 50 ml (1/4 φλιτζάνι τσαγιού) γάλα
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1 φάκελος Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ 
Βαθμός δυσκολίας: 4/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους