Τούρτα με ξηρούς καρπούς

Καβουρντίζετε 150 γραμμάρια αμύγδαλα σε κομμάτια με 3 κουταλιές σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη. Προσθέτετε 5 κούπες ζάχαρη και τα ανακατεύετε στη φωτιά μέχρι να καραμελώσουν. Ετοιμάζετε την κρέμα σύμφωνα με τη βασική συνταγή και προσθέτετε τα μισά αμύγδαλα ενώ τα υπόλοιπα τα κρατάτε για να γαρνίρετε την επιφάνεια της τούρτας. Σε μια πιατέλα ή φόρμα με σούστα Νο 22-24 βάζετε μια βάση παντεσπάνι σοκολάτα. Ραντίζετε με το μισό σιρόπι και απλώνετε τα 2/3 της έτοιμης κρέμας. Τοποθετείτε τη δεύτερη βάση παντεσπάνι ή 150 γραμμάρια μπισκότα σαβαγιάρ και τα ραντίζετε με το υπόλοιπο σιρόπι. Καλύπτετε την επιφάνεια και τα πλαϊνά με την υπόλοιπη κρέμα. Γαρνίρετε με γλάσο το οποίο θα φτιάξετε ως εξής: Ζεσταίνετε 50 ml (1/4 φλιτζάνι τσαγιού) γάλα μέχρι να πάρει βράση. Το κατεβάζετε από τη φωτιά. Προσθέτετε μια κουταλιά της σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη και το περιεχόμενο ενός φακέλου Κουβερτούρα σε σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ και ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν τα υλικά. Γλασάρετε αμέσως την επιφάνια του γλυκίσματος. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για γλασάρισμα το Έτοιμο Γλάσο ΓΙΩΤΗΣ. Τέλος πασπαλίζετε την επιφάνεια της τούρτας με τα καραμελωμένα αμύγδαλα που έχετε κρατήσει.

Βαθμός δυσκολίας: 4/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους