Αλμυρό κέικ με ξηρούς καρπούς και λαχανικά

Υλικά
  • 250 γρ. (1¼ φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 6 αυγά
  • 4 γρ. (1/2 φακελάκι) Μαγιά ΓΙΩΤΗΣ
  • 250 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) Φαρίνα Κόκκινη ΓΙΩΤΗΣ
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 40 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) φιστίκια Αιγίνης καθαρισμένα και ανάλατα
  • 70 γρ. (1 τεμάχιο) καρότο
  • 70 γρ. (1 τεμάχιο) κολοκύθι
Εκτέλεση

Βράζετε λίγο τα λαχανικά και τα κόβετε σε μικρά κομματάκια. Βάζετε στο μπολ του μίξερ το βούτυρο και το χτυπάτε στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτετε ένα-ένα τα αυγά, τη φαρίνα, τη μαγιά και το ξύσμα και συνεχίζετε το χτύπημα στη χαμηλή ταχύτητα για 2-3 λεπτά. Προσθέτετε το γάλα, τα λαχανικά και τα φιστίκια. Βουτυρώνετε μία μακρόστενη φόρμα, αδειάζετε το μίγμα και ψήνετε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά περίπου.

Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους