Quiche με γαλοπούλα γραβιέρα και μπαχαρικά

Βάζετε στο μπολ του μίξερ όλα τα υλικά για τη ζύμη και χτυπάτε με το φτερό μέχρι να γίνει ομοιόμορφη. Αφήνετε τη ζύμη στο ψυγείο να ξεκουραστεί για μισή ώρα περίπου. Ανοίγετε τη ζύμη και τη βάζετε σε στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 28 εκ. Ψήνετε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά περίπου. Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος. Προσθέτετε τη γαλοπούλα σε κομματάκια και τη γραβιέρα. Πασπαλίζετε με τα μπαχαρικά και αδειάζετε το μίγμα πάνω από τη ζύμη. Συνεχίζετε το ψήσιμο για μισή ώρα περίπου.

Για τη ζύμη:

  • 250 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) Φαρίνα Κόκκινη ΓΙΩΤΗΣ
  • 4 γρ. (1/2 φακελάκι) Μαγιά σε Σκόνη ΓΙΩΤΗΣ
  • 80 γρ. (4 κουτ. σούπας) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1 κουτ. σούπας νερό
  • Λίγο αλάτι

Για τη γέμιση:

  • 400 ml (2 φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος
  • 4 αυγά
  • 1 κουτ. γλυκού μίγμα μπαχαρικών
  • 250 γρ. γαλοπούλα καπνιστή
  • 200 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) γραβιέρα τριμμένη
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους