Τούρτα σοκολατίνα

Βάζετε σε κατσαρολάκι τη ζάχαρη, 700 ml γάλα, τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα, τη μαργαρίνη και το 'Ανθος Αραβοσίτου με γεύση Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ και βράζετε μέχρι να πήξει η κρέμα (1-2 λεπτά).
Προσθέτετε την κουβερτούρα και το ποτό και ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Κατεβάζετε την κρέμα από τη φωτιά και την αφήνετε να κρυώσει.
Βάζετε σε κατσαρολάκι τα υλικά για το σιρόπι και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση. Αν θέλετε προσθέτετε στο σιρόπι 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ. Σε μια πιατέλα βάζετε μια βάση παντεσπάνι ή τα μισά σαβαγιάρ και τα ραντίζετε με το μισό σιρόπι. Απλώνετε τη μισή κρέμα. Τοποθετείτε τη δεύτερη βάση παντεσπάνι ή τα υπόλοιπα σαβαγιάρ, σιροπιάζετε και απλώνετε την υπόλοιπη κρέμα. Ετοιμάζετε το Garni Ζαχαροπλαστικής με Κακάο ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και καλύπτετε όλη την τούρτα. Γαρνίρετε την επιφάνεια της τούρτας με κακάο.

  • 2 φάκελοι 'Ανθος Αραβοσίτου με γεύση Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 900 ml γάλα
  • 1 φάκελος Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ
  • 2 αυγά
  • 50 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 20 γρ. cointreau
  • 1 φάκελος Garni Ζαχαροπλαστικής με Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
  • 2 βάσεις παντεσπάνι σοκολάτα ή 200 γρ. σαβαγιάρ κακάο για γαρνίρισμα


ΓΙα το σιρόπι:

  • 100 ml νερό
  • 100 γρ. ζάχαρη
Βαθμός δυσκολίας: 4/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους