Sacher torte

Υλικά

Για το κέικ:

  • 170 γρ. Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ
  • 160 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 150 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • Λίγη βανίλια
  • 30 γρ. (6 κουτ. σούπας) Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
  • 100 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) καρύδι
  • 125 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 150 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) Μαρμελάδα Βερίκοκο FYTRO

Για τη γκανάζ:

  • 250 γρ. (2 πλάκες) Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ
  • 30 γρ. (3 κουτ. σούπας) μέλι
  • 40 γρ. (2 κουτ. σούπας) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) νερό ζεστό
Εκτέλεση

Βάζετε στο μπολ του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάτε μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε τους κρόκους των αυγών έναν-έναν και τη σοκολάτα λιωμένη. Ανακατεύετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, τη βανίλια, το Κακάο ΓΙΩΤΗΣ και τα καρύδια και τα προσθέτετε στο παραπάνω μίγμα. Αλευρώνετε και βουτυρώνετε μία φόρμα διαμέτρου 26 εκατοστών, αδειάζετε το μίγμα και ψήνετε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για 45 λεπτά περίπου. Ξεφορμάρετε, αφήνετε το κέικ να κρυώσει καλά και το κόβετε στη μέση. Αλείφετε το κάτω κομμάτι με τη Μαρμελάδα FYTRO και βάζετε από πάνω το δεύτερο κομμάτι. Λιώνετε σε μπαιν μαρί την Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ, προσθέτετε το νερό, το μέλι και το βούτυρο, ανακατεύετε και γλασάρετε το κέικ.

Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους