Υγρό κέικ σοκολάτας με γλάσο

Βάζετε στο μπολ του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάτε στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε ένα-ένα τα αυγά, το νερό, το κονιάκ και τη βανίλια. Στο τέλος προσθέτετε λίγο-λίγο τη φαρίνα και το κακάο και συνεχίζετε το χτύπημα στη χαμηλή ταχύτητα για ένα λεπτό ακόμη. Βουτυρώνετε ένα μακρόστενο πυρέξ 30x23 εκατοστών, αδειάζετε το μίγμα και ψήνετε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά περίπου. Μόλις ψηθεί, το χαράσσετε και το σιροπιάζετε, αφού ζεστάνετε πρώτα λίγο το σιρόπι. Σερβίρετε όσο είναι ζεστό.

  • 250 γρ. (1¼ φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 250 γρ. (1¼ φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 200 ml (φλιτζ. τσαγιού) ζεστό νερό
  • 80 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
  • 30 γρ. (6 κουτ. σούπας) κονιάκ
  • 750 γρ. (6 φλιτζ. τσαγιού) Φαρίνα Κόκκινη ΓΙΩΤΗΣ
  • 5 αυγά
  • Λίγη βανίλια
  • Σιρόπι Σοκολάτας ΓΙΩΤΗΣ
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους