Τούρτα σοκολατίνα

Ετοιμάζετε την κρέμα σύμφωνα με τη βασική συνταγή της συσκευασίας. Ετοιμάζετε το σιρόπι ως εξής: βάζετε σε ένα κατσαρολάκι 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη και 1/2 φλιτζάνι νερό και το αφήνετε να πάρει μια βράση. Αν θέλετε προσθέτετε στο σιρόπι 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ. Σε μια πιατέλα ή φόρμα με σούστα Νο 22-24 βάζετε μια βάση παντεσπάνι σοκολάτα ή 150 γραμμάρια μπισκότα σαβαγιάρ. Ραντίζετε με το μισό σιρόπι και απλώνετε τα 2/3 της έτοιμης κρέμας. Τοποθετείτε τη 2η βάση παντεσπάνι ή τα μπισκότα σαβαγιάρ και τα ραντίζετε με το υπόλοιπο σιρόπι. Καλύπτετε την επιφάνεια και τα πλαϊνά της τούρτας με την υπόλοιπη κρέμα. Γαρνίρετε με γλάσο το οποίο θα φτιάξετε ως εξής: ζεσταίνετε 50 ml γάλα μέχρι να πάρει βράση. Το κατεβάζετε από τη φωτιά. Προσθέτετε μια κουταλιά της σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη και το περιεχόμενο 1 φακέλου Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ και ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσουν τα υλικά. Γλασάρετε αμέσως την επιφάνεια του γλυκίσματος. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για το γλασάρισμα το Έτοιμο Γλάσο Σοκολάτας ΓΙΩΤΗΣ.

Βαθμός δυσκολίας: 4/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους