Μποξάς Θεσσαλονίκης

Υλικά

Για 2 ρολά

  • 500 γρ. (4 φλιτζ. τσαγιού ) Αλεύρι Για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 120 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 2 αυγά
  • 3 γρ. Φρέσκια Μαγιά ΓΙΩΤΗΣ
  • 5 γρ. (1/2 κουτ. γλυκού) αλάτι
  • 150 ml(3/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 3 κιλά αρνίσια νεφρα μιά χωρίς κόκκαλο, κομμένη στα 2
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, δενδρολίβανο, σκόρδο, λεμόνι, ελαιόλαδο
  • 400 γρ. πιπεριά Φλωρίνης στραγγισμένη
  • 250 γρ. φέτα
Εκτέλεση

Πασπαλίζετε το αρνί με τα μυρωδικά, το αλείφετε με ελαιόλαδο και λεμόνι και το ψήνετε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο στους 160 °C αέρα, μέχρι να μαλακώσει. Το αφήνετε να κρυώσει και κόβετε μικρές φετούλες. Βάζετε στο μπολ του μίξερ το αλεύρι, το βούτυρο, τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα, τη Φρέσκια Μαγιά ΓΙΩΤΗΣ διαλυμένη στο γάλα, το αλάτι και τα ζυμώνετε. Μοιράζετε τη ζύμη στα 2 και την αφήνετε να ξεκουραστεί (μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο). Ανοίγετε 2 λεπτά φύλλα. Σε κάθε φύλλο απλώνετε τις μισές πιπεριές κομμένες στη μέση, τη μισή φέτα σε μικρά κομματάκια, λίγη ρίγανη και το μισό αρνί και τυλίγετε σε ρολό. Αλείφετε κάθε ρολό με αυγό, πασπαλίζετε με λίγο σουσάμι και ψήνετε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο στους 160 °C αέρα για μισή ώρα περίπου.

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 5/5
Ρυθμίσεις cookies