Βλάχικο από Βέροια

Υλικά
  • 1 μπούτι αρνίσιο (περίπου 3 κιλά)
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, σκόρδο, λεμόνι
  • 500 γρ. γιαούρτι
  • 1 αυγό
  • 80 γρ. (2/3 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 240 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) ρύζι
  • 150 γρ. (1-2 τεμάχια) κρεμμύδι ξερό
  • 50 γρ. (8 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο
  • ½ κουτ. σούπας κανέλα
  • 2 κουτ. σούπας μαύρες σταφίδες
  • 1 φακελάκι κουκουνάρι
Εκτέλεση

Πασπαλίζετε το αρνί με τα μυρωδικά, το αλείφετε με ελαιόλαδο και λεμόνι και το ψήνετε προσθέτοντας ένα φλιτζάνι τσαγιού νερό σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο στους 160 °C στον αέρα, μέχρι να μαλακώσει.
Το αφήνετε να κρυώσει, το κόβετε σε κομμάτια και το απλώνετε σε ένα μικρό ταψί.
Ανακατεύετε το γιαούρτι με το αυγό και το Αλεύρι για όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ και περιχύνετε το αρνάκι.
Ψήνετε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο στους 160 °C στον αέρα, μέχρι να πάρει χρώμα.
Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και το ρύζι με το ελαιόλαδο, προσθέτετε λίγο - λίγο νερό μέχρι να βράσει το ρύζι.
Προσθέτετε την κανέλα, τις σταφίδες και το κουκουνάρι και ανακατεύετε.
Σερβίρετε το αρνάκι, γαρνίροντας το με το ρύζι.

Βαθμός δυσκολίας: 4/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5
Ρυθμίσεις cookies