Γαλατόπιτα με ανθότυρο

Βάζετε στο μπολ του μίξερ το αλεύρι, το βούτυρο, τη ζάχαρη, ένα αυγό ελαφρώς χτυπημένο και ένα φλιτζάνι τσαγιού γάλα και τα ζυμώνετε.
Ανοίγετε ένα φύλλο και το απλώνετε σε βουτυρωμένο ταψί διαμέτρου 38 εκατοστών, καλύπτοντας και τα πλαϊνά του.
Βάζετε στο μπολ του μίξερ το ανθότυρο και την άχνη και τα χτυπάτε μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτετε ένα - ένα τα αυγά, το υπόλοιπο γάλα, το ξύσμα του πορτοκαλιού και λεμονιού και ανακατεύετε με το χέρι.
Πασπαλίζετε το φύλλο με λίγη κανέλα και απλώνετε το μίγμα. Γυρίζετε το φύλλο να σκεπάσει λίγο την κρέμα και ψήνετε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο στους 160 °C στον αέρα, για μία ώρα περίπου.

  • 500 γρ. (4 φλιτζ. τσαγιού ) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 120 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 50 γρ. (¼ φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 7 αυγά
  • 700 ml (3 ½ φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 600 γρ. ανθότυρο
  • 200 γρ. (1 ½ φλιτζ. τσαγιού) Ζάχαρη Άχνη ΑΝΘΟΣ
  • Ξύσμα από ½ πορτοκάλι
  • Ξύσμα από ½ λεμόνι
  • Λίγη κανέλα
Βαθμός δυσκολίας: 4/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους