Καλτσούνια λαμπριάτικα

Βάζετε στο μπολ του μίξερ το ανθότυρο και την άχνη και χτυπάτε μέχρι να αφρατέψουν.
Ζυμώνετε τη φαρίνα με τη ρακί, το ελαιόλαδο και με λίγο νερό μέχρι να γίνουν ένα σφιχτό ζυμάρι.
Ανοίγετε το ζυμάρι σε ένα λεπτό φύλλο και κόβετε στρογγυλά κομμάτια διαμέτρου 10-12 εκατοστών. Συνολικά πρέπει να κόψετε 12 κομμάτια.
Μοιράζετε το μίγμα του ανθότυρου στα μισά κομμάτια ζύμης, τα αλείφετε γύρω - γύρω με λίγο αυγό και τα σκεπάζετε με τα υπόλοιπα κομμάτια, πιέζοντάς τα στα άκρα για να κολλήσουν.
Τα τηγανίζετε σε καυτό ελαιόλαδο και τα σερβίρετε πασπαλίζοντάς τα με μέλι και κανέλα

  • 400 γρ. ανθότυρο
  • 50 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) Ζάχαρη Άχνη ΑΝΘΟΣ
  • 2 αυγά
  • 300 γρ. (2 ½ φλιτζ. τσαγιού) Φαρίνα Κόκκινη ΓΙΩΤΗΣ
  • 40 γρ. (8 κουτ. σούπας) ρακί
  • 15 γρ. (3 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους