Τσουρεκάκια με σταφίδες και κανέλα (Danish Pastry)

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε λίγο το γάλα, το νερό και τις 2 κουταλιές σούπας βούτυρο.
Τα αδειάζετε στο μπολ του μίξερ, προσθέτετε τη μαγιά και τη ζάχαρη και τα αφήνετε μέχρι να αρχίσει η μαγιά να αφρίζει.
Τότε, ανοίγετε το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα και προσθέτετε ένα - ένα τα αυγά και το αλάτι.
Προσθέτετε το αλεύρι σιγά - σιγά και συνεχίζετε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα γύρω στα 15’ μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου και να είναι αφράτη.
Αν δείτε ότι είναι πολύ μαλακιά, προσθέτετε λίγο αλεύρι ή αν είναι πολύ σφιχτή λίγο νερό.
Σκεπάζετε τη ζύμη με πλαστική μεμβράνη και μία πετσέτα και την αφήνετε σε ζεστό μέρος μία ώρα περίπου για να φουσκώσει.
Την ανοίγετε σε ένα μεγάλο τετράγωνο και ρίχνετε από πάνω τα κομματάκια του μαλακού βουτύρου, την ακατέργαστη ζάχαρη, την κανέλα και τις σταφίδες.
Τυλίγετε χαλαρά τη ζύμη σε ρολό και την κόβετε σε 9 - 12 κομμάτια.
Τα βάζετε σε βουτυρωμένο πυρέξ αραιά μεταξύ τους, τα σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη και αφήνετε μίση ώρα περίπου σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν πάλι.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 °C στον αέρα, για 20-25 λεπτά.
Ανακατεύετε την άχνη με την κρέμα γάλακτος και απλώνετε το γλάσο πάνω από κάθε τσουρεκάκι.

  • 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) νερό
  • 50 γρ. (2 κουτ. σούπας) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 8 γρ. (3/4 κουτ. γλυκού) αλάτι
  • 375 γρ. (3 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 12 γρ. (1 ½ φακελάκι) Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ
  • 50 γρ. (1/4 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 70 γρ. (3 κουτ. σούπας) βούτυρο μαλακό
  • 2 γρ. (3/4 κουτ. γλυκού) κανέλα
  • 60 γρ. (1/3 φλιτζ.τσαγιού) Ακατέργαστη Ζάχαρη Fytro
  • 40 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) σταφίδες


Για το γλάσσο

  • 150 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) Άχνη ΑΝΘΟΣ
  • 20 γρ. (1 ½ κουτ. σούπας) κρέμα γάλακτος
Βαθμός δυσκολίας: 5/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους